Do you fancy  Gina Portera.Desarrollar la creatividad

¿Et ve de gust?

La vida ens planteja contínuament nous reptes per seguir creixent en tots els àmbits, per trobar noves solucions que ens donen com a resultat millor benestar.
En ocasions la vida et posa contra les cordes, per exemple, per quadrar una agenda repleta de tasques, per resoldre un dinar d’amics quan no t’ha donat temps de reposar teu rebost, per poder destinar temps de qualitat en la trobada amb alguna persona estimada. Bé … fins aquí ens en sortim prou bé.
Però ¿Què passa quan la cosa es complica? Què passa quan les cordes es tensen més? Imagina’t, tenies el dia molt ben organitzat, la roba preparada per no perdre temps a primera hora, les idees ordenades perquè el dia fos molt molt productiu i sense més es desmonten els plans. Segur trauries tot el teu enginy perquè aquest fantàstic dia no et fos a orris per complet.
Doncs aquí va una pista … la creativitat es desperta quan has de tirar mà del teu enginy i treure el millor de tu per resoldre qualsevol tipus de problema.
Escolto molt sovint a persones que sostenen de manera rotunda que no són creatives, que no destaquen per la seva imaginació. Probablement això sigui degut a que tots, quan pensem en creativitat, imaginem que cal anar a per una tela, uns pinzells i uns quants tubs de pintura. Que bé si fos així! La realitat és una altra, TOTS SOM CREATIUS encara que no tots pintem, escrivim o componguem belles simfonies.
Tots tenim enginy, capacitats perquè quan es presenta un problema petit, mitjà o gran, puguem trobar una solució que resolgui la inquietud que suscita aquest problema. Òbviament hi ha excepcions en casos com discapacitats invalidants o en el cas de mort. En aquestes circumstàncies la vida et va a demanar un altre tipus de desenvolupament …
Fins aquí crec que estem d’acord. Però … Què passa quan el que pretenem és vincular la creativitat a l’emocionalitat? Aquí comença el meravellós mut de l’expressió humana. Quan sabem escoltar i sentir les nostres emocions davant de qualsevol esdeveniment que capti la nostra atenció i li sumem l’enginy i una bona dosi de curiositat és quan el brou de les idees comença a tenir ingredients que predisposen a la ment humana a voler trobar camins on abocar aquest contingut creatiu.
Aquesta és la creativitat que s’associa a l’Art. La capacitat de vincular el que percebem de la realitat i traduir-lo en un poema, un llibre, un quadre, una cançó.
I bé, segurament em diràs … I com desenvolupament meva creativitat si mai he pintat o tocat un instrument o escrit un llibre?
És molt fàcil t’ho asseguro, cal deixar anar des de l’estómac totes les creences sobre el que sí està bé i el que no està bé. És a dir, cal donar un simple pas a … vaig a provar alguna cosa nova o diferent.
No t’estic convidant a que facis parapent si ets de tendència sedentària o que pintis les parets de casa teva amb colors fluorescents. Simplement desencartona una mica les teves idees, recíclalas, treu el teu enginy i curiositat, viu la vida amb els ulls més oberts.
Una altra cosa a tenir en compte és el diàleg amb el teu cervell. Pensa que no li agradarà gens a la teva senyora ment que li portis la contrària amb les rutines a la qual la tens acostumada. Senzillament silencia la ment, respira profund i obre el teu cor al que vulguis explorar, t’asseguro que el camí és llarg i ple de recursos en què te n’aniràs donant suport per anar creixent com a ésser creatiu que ja ets.

Et convido a provar-ho!