gina pórtera selfie

Durant tota la meva vida artística en moltes ocasions m’he trobat amb la següent pregunta:

¿Es pot viure de l’art?

Pel que posseeixi el do de la creació aquesta pregunta sempre genera una certa perplexitat. D’entrada perquè l’Art, per a qui ho cregui, no és en si un treball a través del qual “esperis” viure i pagar factures. L’Art és una forma de vida on la creació ho inunda tot. La conseqüència lògica i desitjable és que puguis viure de la teva passió i el teu do encara que per això hagi d’empenyorar tots els teus esforços i recursos en aconseguir-ho. També sé que hi ha infinitat de bons i talentosos creadors que no ho aconsegueixen. Per als que volen aconseguir aquí va el meu consell:
No feu les vostres les creences dels que repeteixin una i altra vegada que l’Art no dóna de menjar!
Passejar-vos pel món, visiteu museus, fundacions culturals, aneu al cinema o al teatre, compreu llibres. Aneu a concerts o espectacles. Tot això és Art que dóna cos a la Cultura, sent aquesta patrimoni que és humà.
L’Art mou a les persones, inunda cors de màgia, comprensió i amor.
No incorporeu en la vostra ment la incredulitat dels que no ho creuen possible. Seguiu el vostre instint, exploreu els vostres talents i aporteu a la humanitat tot el bo i bell que tanca tot acte creatiu.

Artistes del món …
Us animo a obrir els cors i la sensibilitat de tantes persones com pugueu. Tenim la capacitat de transmetre allò que és invisible als ulls de l’home.
Potser tan sols falta que les noves generacions d’artistes desenvolupin les seves talents empresarials i els puguin aplicar al seu talent innat de la creació.

By Gina portera