Loading...

Com inspira la natura a la meva feina?

como la naturaleza inspira mi trabajo Gina PorteraEl contacte amb la natura Obre els porus Creatius de tot un ésser humà sensible.
Per a mi va esdevenir definitiu deixar la ciutat i traslladar la meva residència a un poble costaner de la costa catalana, molt a prop del mar.

Les passejades per les platges a primera hora del matí o amb el sol ponent, m’han proporcionat inoblidables moments de pau i silenci On he pogut expandir la meva ment i deixar-me portar per tots els estímuls que la natura em va oferint tot fent un llarg camí.

La influència de la mar, la calor del sol i la seva llum, l’aire i l’olor a salnitre van acompanyant-me en el recorregut mentre mullo els meus peus a l’aigua. És un acte de meditació que va gronxant l’ànima i el va obrint a la curiositat, la recerca i la observació.

Recullo tresors com, petxines, ceràmiques, pedres i vidre de mar; Que, modelat per les aigües i el frec de la sorra a la vora, crean formes d’infinita bellesa.
Aquesta és la matèria primera per realitzar les meves Creacions d’Autor en Joieria Natural i Objectes d’Artefunción.

En la meva pintura la presència del mar, la terra, l’aigua i l’ésser humà és una constant que m’arrela a la tradició mediterrània d’amor per les manifestacions de la vida natural, i de la llum omnipresent en tot el meu fer.
En breu us presentaré les meves últimes creacions que sorgiran d’un gran amor cap a la natura i la bellesa.

Per Gina Portera

¿Es pot viure de l’Art?

gina pórtera selfie

Durant tota la meva vida artística en moltes ocasions m’he trobat amb la següent pregunta:

¿Es pot viure de l’art?

Pel que posseeixi el do de la creació aquesta pregunta sempre genera una certa perplexitat. D’entrada perquè l’Art, per a qui ho cregui, no és en si un treball a través del qual “esperis” viure i pagar factures. L’Art és una forma de vida on la creació ho inunda tot. La conseqüència lògica i desitjable és que puguis viure de la teva passió i el teu do encara que per això hagi d’empenyorar tots els teus esforços i recursos en aconseguir-ho. També sé que hi ha infinitat de bons i talentosos creadors que no ho aconsegueixen. Per als que volen aconseguir aquí va el meu consell:
No feu les vostres les creences dels que repeteixin una i altra vegada que l’Art no dóna de menjar!
Passejar-vos pel món, visiteu museus, fundacions culturals, aneu al cinema o al teatre, compreu llibres. Aneu a concerts o espectacles. Tot això és Art que dóna cos a la Cultura, sent aquesta patrimoni que és humà.
L’Art mou a les persones, inunda cors de màgia, comprensió i amor.
No incorporeu en la vostra ment la incredulitat dels que no ho creuen possible. Seguiu el vostre instint, exploreu els vostres talents i aporteu a la humanitat tot el bo i bell que tanca tot acte creatiu.

Artistes del món …
Us animo a obrir els cors i la sensibilitat de tantes persones com pugueu. Tenim la capacitat de transmetre allò que és invisible als ulls de l’home.
Potser tan sols falta que les noves generacions d’artistes desenvolupin les seves talents empresarials i els puguin aplicar al seu talent innat de la creació.

By Gina portera

Com aconseguir un esdeveniment exitós?

How to make an event successful - copia

Perquè les coses surtin bé el primer que cal tenir clar és que la base de la teva proposta sigui consistent, sòlida i amb sentit. La base universalment igualitària per a tots és posar tot el teu amor en els fonaments del projecte.
Partint de la potencialitat d’uns fonaments ben nodrits per la passió i l’amor que lliuraments al que fas i sumant una generosa dedicació i servei a les altres persones, tingues ben segur que qualsevol projecte, esdeveniment o empresa que emprenguis segur arribarà al cor de moltes persones. Serà un èxit.

És una llei universal!

By Gina Pórtera

Desenvolupar la creativitat

Do you fancy  Gina Portera.Desarrollar la creatividad

¿Et ve de gust?

La vida ens planteja contínuament nous reptes per seguir creixent en tots els àmbits, per trobar noves solucions que ens donen com a resultat millor benestar.
En ocasions la vida et posa contra les cordes, per exemple, per quadrar una agenda repleta de tasques, per resoldre un dinar d’amics quan no t’ha donat temps de reposar teu rebost, per poder destinar temps de qualitat en la trobada amb alguna persona estimada. Bé … fins aquí ens en sortim prou bé.
Però ¿Què passa quan la cosa es complica? Què passa quan les cordes es tensen més? Imagina’t, tenies el dia molt ben organitzat, la roba preparada per no perdre temps a primera hora, les idees ordenades perquè el dia fos molt molt productiu i sense més es desmonten els plans. Segur trauries tot el teu enginy perquè aquest fantàstic dia no et fos a orris per complet.
Doncs aquí va una pista … la creativitat es desperta quan has de tirar mà del teu enginy i treure el millor de tu per resoldre qualsevol tipus de problema.
Escolto molt sovint a persones que sostenen de manera rotunda que no són creatives, que no destaquen per la seva imaginació. Probablement això sigui degut a que tots, quan pensem en creativitat, imaginem que cal anar a per una tela, uns pinzells i uns quants tubs de pintura. Que bé si fos així! La realitat és una altra, TOTS SOM CREATIUS encara que no tots pintem, escrivim o componguem belles simfonies.
Tots tenim enginy, capacitats perquè quan es presenta un problema petit, mitjà o gran, puguem trobar una solució que resolgui la inquietud que suscita aquest problema. Òbviament hi ha excepcions en casos com discapacitats invalidants o en el cas de mort. En aquestes circumstàncies la vida et va a demanar un altre tipus de desenvolupament …
Fins aquí crec que estem d’acord. Però … Què passa quan el que pretenem és vincular la creativitat a l’emocionalitat? Aquí comença el meravellós mut de l’expressió humana. Quan sabem escoltar i sentir les nostres emocions davant de qualsevol esdeveniment que capti la nostra atenció i li sumem l’enginy i una bona dosi de curiositat és quan el brou de les idees comença a tenir ingredients que predisposen a la ment humana a voler trobar camins on abocar aquest contingut creatiu.
Aquesta és la creativitat que s’associa a l’Art. La capacitat de vincular el que percebem de la realitat i traduir-lo en un poema, un llibre, un quadre, una cançó.
I bé, segurament em diràs … I com desenvolupament meva creativitat si mai he pintat o tocat un instrument o escrit un llibre?
És molt fàcil t’ho asseguro, cal deixar anar des de l’estómac totes les creences sobre el que sí està bé i el que no està bé. És a dir, cal donar un simple pas a … vaig a provar alguna cosa nova o diferent.
No t’estic convidant a que facis parapent si ets de tendència sedentària o que pintis les parets de casa teva amb colors fluorescents. Simplement desencartona una mica les teves idees, recíclalas, treu el teu enginy i curiositat, viu la vida amb els ulls més oberts.
Una altra cosa a tenir en compte és el diàleg amb el teu cervell. Pensa que no li agradarà gens a la teva senyora ment que li portis la contrària amb les rutines a la qual la tens acostumada. Senzillament silencia la ment, respira profund i obre el teu cor al que vulguis explorar, t’asseguro que el camí és llarg i ple de recursos en què te n’aniràs donant suport per anar creixent com a ésser creatiu que ja ets.

Et convido a provar-ho!